Zwemlessen

Eén lestijd bestaat uit 30 minuten les en 10 minuten vrij zwemmen.
De prijs van een leskaart bedraagt €60,00 voor 10 lessen.
De eerste les is een gratis proefles.
De lessen gaan door op maandag, dinsdag en/of donderdag.
Men kan één, twee of drie lessen per week volgen.

Groep 1: Watergewenning

Er wordt steeds gestart in groep 1 in het instructiebad “Watergewenning” van 16u10 tot 16u50.
Op een speelse manier wordt uw kind gewend gemaakt met het water, tot hij/zij kan drijven op de buik met het hoofd onder water, terwijl ze bellen blazen.

Groep 2: Leren overleven in het instructiebad

Vervolgens gaat uw kind naar groep 2 in het instructiebad “Leren Overleven” van 16u10 tot 16u50.
Hier wordt de focus gelegd op “Leren Overleven”. Het kind leert aan de hand van speelse oefeningen veilig te bewegen in dieper water. Het einddoel hier is: kinderen kantveilig maken. 
Test: brevet Waterschildpad (kantveilig)

Groep 3: Leren overleven in het doelgroepenbad

Daarna gaat uw kind naar groep 3 in het doelgroepenbad “Leren Overleven” gevorderden van 16u10 tot 16u50. Hier wordt uw kind voorbereid om zich zelfstandig vrij te bewegen in diep water 1,20m.

Groep 4: Veilig leren zwemmen

Als uw kind zich vrij kan bewegen in dieper water gaat hij/zij naar groep 4 en groep 5 in het wedstrijdbad van 16u50 tot 17u30. Hier wordt de focus gelegd op “Veilig Leren Zwemmen”. 
Dit gebeurt in 3 fases:

Fase 1: Otter 12m: uw kind leert hier over een afstand van 12m zwemmen, dit gecombineerd met allerlei opdrachten in functie van de waterveiligheid. 
Test: brevet Otter (zwembadveilig 12m) Groep 4

Fase 2: Haai 25m u kind leert hier verder veilig zwemmen over een steeds langere afstand gecombineerd met verschillende opdrachten in functie van de waterveiligheid.
Test: brevet Haai (zwembadveilig 25m) Groep 4

Fase 3: Orka 50m wordt ingeoefend.
Test: brevet Orka (zwembadveilig 50m) Groep 5

Hoelang uw kind hierover doet, is afhankelijk van de persoonlijke aanleg, leeftijd en intensiteit. Hoe vaker u komt per week, hoe sneller uw kind de zwemvaardigheden leert beheersen om veilig te leren zwemmen. 
Het is dus best mogelijk dat U meer dan één leskaart dient te nemen.

Indien uw kind het brevet Orka (zwembadveilig 50m) behaald heeft, mag het niet langer deelnemen aan de zwemlessen.

Inschrijven kan pas vanaf de leeftijd van 4 jaar. Dit kan via het online contactformulier of via mail zwembad@aquadroom.be

Inschrijving zwemlessen

Je kan je kind makkelijk inschrijven voor zwemlessen via onderstaand formulier. Wij zullen u vervolgens contacteren voor verdere afspraken.

    Er is op dit moment een inschrijvingsstop voor de zwemlessen. De zwemlessen worden nog niet heropgestart gezien de zwemlessen nog niet corona-veilig kunnen doorgaan.